• Mango Lassi

    Jeżeli chcesz zobaczyć jakie właściwości mają MIGDAŁY to kliknij TUTAJ
    Jeżeli chcesz zobaczyć jakie właściwości ma MANGO to kliknij TUTAJ

    UWAGA – o przygotowaniu mleka migdałowego na koktajl musisz pomyśleć dzień wcześniej.
    JAK ZROBIĆ SAMEMU MLEKO MIGDAŁOWE zobacz PRZEPIS TUTAJ

    ALE Oryginalne Mango Lassi nie zawiera mleka migdałowego – to wersja zmodyfikowana przeze mnie – możesz więc zamiast mleka użyć po prostu jogurtu.

    ilość: ok 800 ml koktajlu

    Składniki:
    2 szklanki mleka migdałowego (lub po prostu możesz użyć jogurtu bałkańskiego lub greckiego – tylko nie odtłuszczonego)
    2 dojrzałe mango
    6 dużych łyżek jogurtu naturalnego bałkańskiego lub greckiego (najlepiej jak to będzie jogurt z dużą zawartością tłuszczu ok 9% ale może być ewentualnie jogurt 2% tłuszczu) – ALE – jeżeli robisz koktajl na samym jogurcie bez mleka migdałowego możesz pominąć te 6 dodatkowych łyżek jogurtu.
    2 łyżki soku z cytryny
    opcjonalnie – woda – jeżeli będzie dla was za gęste
    opcjonalnie – ksylitol lub erytrytol do smaku – jeżeli lubicie bardziej słodkie

    Przygotowanie:
    Obrać mango ze skórki i oddzielić od pestki.

    mango

    mango obrane i pokrojone

    Do mleka migdałowego (lub do jogurtu – jeżeli robisz tylko na jogurcie) dodać pokrojone mango i 2 łyżki soku z wyciśniętej cytryny a następnie zblendować.
    Następnie dodać 6 łyżek jogurtu naturalnego i ponownie blendujemy.

    Mango Lassi

    Mango Lassi na mleku migdałowym

    Smacznego  !

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *